Със 70 гласа за, 47 против и без въздържали се парламентът на

...
Със 70 гласа за, 47 против и без въздържали се парламентът на
Коментари Харесай

Вотът в РСМ: Опозицията напусна пленарната зала, а премиерът защити конституционните промени

Със 70 гласа за, 47 срещу и без въздържали се парламентът на Северна Македония реши да заседава за измененията в конституцията. В началото на вота, по време на речта на премиера Димитър Ковачевски депутатите от опозиционната партия ВМРО-ДПНЕ напуснаха залата.

 
През 1991 година жителите оповестиха, че най-висшата цел е интеграцията в европейското семейство. Дали нещо се е трансформирало през 2023 година? За мен и за болшинството жители – не. И тогава, и в този момент влизането в Европейски Съюз е най-хубавият и междупоколенчески, юридически и политически интерес и развой.
Димитър Ковачевски, министър председател на РСМ

По-рано от партията заявиха, че няма да поддържат промени в главния закон на страната. С препоръчаните промени държавното управление в Скопие предлага българите да бъдат вписани в конституцията на районен съд Македония. Ковачевски акцентира, че предложенията са резултат от траял няколко месеца експертен, открит и транспарантен спор. Премиерът подсети, че интеграцията в Европейски Съюз е най-важният политически приоритет и това не се е трансформирало.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР